ПОСЕТА ИЗЛОЖБЕ - "НЕМАЧКА ЗЕМЉА ПРОНАЛАЗАЧА"Ученици осмих разреда су са наставницом немачког Тањом Цветковић 23.03.2018. посетили изложбу „Немачка – земља проналазача“ (Deutschland – Erfinderland“) у галерији УЛУС. Изложбу на немачком језику приредио је Гете институт у сарадњи са  институтима Frauenhofer и MaksPlank.

Немачка спада у три земље на свету које имају највећи број патената. Овом приликом ученици су се упознали са разним проналасцима и открићима немачких научника и проналазача из области информатике, комуникације, оптике, саобраћаја, енергетике, материјала и медицине. 

Захваљујући занимљивим експонатима, интеркативним таблама, сликама и текстовима ученици су обогатили своје знање из различитих научних дисциплина. Сазнали су како је настао први телефон, рачунар, телевизор, аутомобил, чипована картица, аспирин.

С обзиром да је изложба на немачком проширили су и  своје знање језика. Ученици су у току изложбе добили  задатке које су решавали на основу прикупљених података. На крају су најуспешнији награђени поклонима. Прву награду освојиле су ученице 8/1 Сара Шерифовић, Јана Велимировић и Јована Ћирковић, другу - Нађа Аћимовић 8/2, Теодора Веселиновић и Јована Васић 8/1 и трећу - Јелица Филиповић, ученица 8/4.