ДРАГИ НАШИ УЧЕНИЦИ!

Дошли смо до завршетка најлепшег периода вашег детињства, до завршетка основне школе. Године које су иза вас испуњене су оним предивним тренуцима дечје радости, учењем, дружењем у школи и изван ње, стварањем пријатељстава која ће превазићи оквир времена у којем су настала.

И ви као наши ученици, и ми као ваши наставници и васпитачи, сигурно смо сви заједно имали срећу да представљамо део једне успешне школе, школе која је од свог почетка рада у насељу ''Браће Јерковић'' била међу најбољима у Београду и Србији. То је за све вас и нас представљало слатки терет обавезе, да увек будемо међу најбољима, а то смо и били, управо захваљући вама, драга наша децо!

Желимо да и у средњу школу понесете нешто од племенитог бића наше школе, заувек ваше школе ''Ђура Даничић''. Надамо се да ће вам 8 година проведених заједно са нама остати заувек у најлепшем сећању, у успоменама које никада неће избледети и које ће чинити ваше духовно благо.

Желимо вам највећи могући успех у току средње школе, касније на вишој школи или универзитету. Желимо вам да будете добра деца својих родитеља, вредни, марљиви, одани својој породици, свом граду Београду, својој отадџбини Србији. Трудите се да у животу, у сваком послу који будете радили, дајете све од себе, црпећи своје бескрајне интелектуалне и физичке снаге, којих можда ни сами сада нисте свесни.

Поред жеља да свако од вас у шивоту постигне лични професионални успех, желимо вам, изнад свега, да будете морални људи, часни, поштени, солидарни, несебични и племенити, за понос својим родитељима, јер су то својства сваког великог човека и његовог дела.

 Желимо да вам се у животу све реално засноване жеље и остваре!

 Напред у живот великих могућности!

 Напред у будућност која припада вама!

 Директор школе: Слободан Малушић