ПОЗИВАМО ВАС У СВЕТ ЂУРИНИХ РАДИОНИЦА- ПИЛОТ ПРОЈЕКАТ ОБОГАЋЕНОГ ЈЕДНОСМЕНСКОГ РАДА У ШКОЛИ

Поштовани родитељи,
Наша школа је једна од 240 школа у Пилот пројекту једносменског рада који ће се реализовати од 1.9.2019. год. Циљ пројекта је да се пружи додатна образовно-васпитна подршка ученицима која ће се реализовати кроз обогаћени образовно-васпитни рад. Активности ће се реализовати након редовне наставе у послеподневним часовима по утврђеном распореду. Пројекат је намењен за све ученике наше школе али није обавезан већ је факултативан програм, активности се реализују у школи. Све активности су бесплатне, реалиција активности почиње 15.9.2019.год. по утврђеном распореду.

Кликните на овај линк да преузмете распоред активности-

Фолклор- очувајмо традицију

Фолклор као ваннаставну активност похађа 31 ученик. Ученици су заинтересовани и мотивисани, трудим се да уче на њима забаван и прилагођен начин. Све научено ће приказати кроз учешће на свечаностима поводом школске славе, Светог Саве, и на приредби поводом Дана школе.
У свој репертоар убрајају: Игре из Шумадије, Војводину  и најновије постављену кореографију – Влашке игре из околине Бољевца.
Бранка Анђелковић, професор разредне наставе

Линк за видео материјал

 

-Немачки језик-

Од ове школске године, у оквиру обогаћеног једносменског рада, почела је настава немачког језика за ученике од I до IV разреда. С обзиром на то да је више од 70 ученика било заинтересовано за учење немачког језика оформљене су две групе.
У протекла три месеца ђаци су кроз игру, песму, интерактивне вежбе и радионице научили да се поздраве, представе, да броје и рачунају до 20, именују школски прибор, боје, дане у недељи, као и да честитају новогодишње и божићне празнике.
У среду 25.12.2019.  на заједничком празничном часу организовано је дружење, изложба честитки и новогодишња лутрија.
Ову активност држи наставница немачког језика Тања Цветковић.

–  Ми певамо –

Ето, тако и “ Ми 🎶 певамо“!

Ову активност држи наставница музичке културе Весна Поповић, а одржава се четвртком од 14 часова. 

– Говорништво –

– Од играчке до рачунара-

Ову активност држи наставница разредне наставе, Наташа Симуновић, а одржава се средом од 17:30 до 18:30 часова, за ученике од трећег до шестог разреда.

Дана 20.11.2019. у оквиру Једносменског рада („Од играчке до рачунара“) одржано је школско такмичење из рачунарске и информатичке писмености. Ученик Марко Бабић пласирао се на републичко такмичење.

 

– Планинарска секција/Орјентиринг –

Ђаци у успону
Планинарење и пешачење захтевају одређена знања, искуства и навике која се стичу временом. Током радионица Планинарске секције/оријентиринга деца су имала могућност да се упознају са циљем, особеностима и значајем овог вида спорта. Заједно смо истраживали, долазили до закључака, пешачили и боравили на свежем ваздуху као тим. Дана, 13.1.2020. ђаци су на часу сумирали утиске о реализованим садржајима прављењем паноа. Најзанимљивији део био је истицање предлога за дестинације које би волели да посете. На листи су се нашли београдско море, већ освојена Авала, Калемегдан, али и Хаваји, Хималаји,… Слатко смо се насмејали, али не одустајемо док пред собом имамо столетне шуме, села, градове и врхове  планина  у Србији као изазов  који желимо остварити.
Корачамо сигурним  корацима до врха.
Ученици петог и шестог разреда ОШ „Ђура Даничић“ у пратњи наставница, Сање Вучић и Виолете А. Дупор, а у оквиру активности пилот пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развоја „Обогаћени једносменски рад“ – Планинарска секција/Орјентиринг су посетили родну кућу војводе Степе Степановића у Кумодражу.
Активност је реализована у понедељак, 9.12.2019. године. Ученици су се претходно информисали о локалитету који је требало да посете (искористили су стечено знање о оријентацији у простору и природи) и његовој историји и значају.
Сунце, свеж ваздух и физичка активност подстакли су им добро расположење.

Видео материјал

-Италијански језик-

Радионица италијанског језика жели вам срећну Нову годину и Божић!
BUON NATALE E CAPODANNO!
⛄

Радионица италијанског језика у ОШ “Ђура Даничић“, четвртком од 17:30 до 18:30. Радионицу за ученике од првог до осмог разреда држи наставница Ивана Живковић.
Benvenuti! (Добро дошли!)❤