Taкмичење „Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви“

Taкмичење „Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви“ одржано је 12. маја 2022. године у свечаној сали установе спортског центра „Шумице“. Из наше школе учествовале су две екипе ученика 4. разреда са по 4 члана – екипа „плаве“ и екипа „црвене“ смене.
Квиз се састојао из две серије питања од којих је једна била о Црвеном крсту, једна о добровољном давању крви, првој помоћи и превенције трговине људима.
Питања су приказивана путем видео пројектора и прочитана, док је свака екипа код себе имала листе са понуђеним одговорима, као и са уписаним бројем бодова које је свако питање носило.
По завршетку једне серије питања волонтери Црвеног крста су узимали попуњене листе, а после сваке серије питања одржане су занимљиве, забавне игре у којима су екипе могле да освоје бодове.
Победничка екипа је имала прилику да се пласира на градско финално такмичење. Наша екипа „плавих“ освојила је 2. место. а екипа „црвених“ заузела је 4. место у групном пласману од укупно 22 екипе које су се такмичиле. Вође екипа наших ученика биле су учитељице Нада Лазић и Гордана Ђорђевић – Јањић.
За нашу школу су се такмичили ученици:
Михајловић Софија, Миљковић Тијана, Лападатовић Катарина, Корчок Виктор, Шеница Иван, Ђачић Анђелија,  Павличек Урош и Зечевић Нађа.