УГЛЕДНИ И ОГЛЕДНИ ЧАСОВИ

– Угледни час – Дарко Маслар, одржан 12.12.2019. године –

Учитељ 3/1 одељења, Дарко Маслар, је са својим ученицима одржао угледни час на тему „Стари занати – кујунџија, ткач, бојаџија и абаџија. Час је замишљен као систематизација градива. На занимљив начин, кроз драмски приказ, предочене су лепоте старог (занатског) начина израде предмета за одевање и украшавање. Систематизација наученог је обављена групним обликом рада, а ученици су били веома ангажовани и мотивисани за рад. Костими и сценографија су осликавали дух и епоху старих заната. На крају часа, изведена је фолклорна тачка и традиционално послужење колачима и пецивима. Часу су присуствовали наставници разредне и предметне наставе.

– Угледни час – Миљана Симановић, одржан 05.12.2019. године –

Учитељица Миљана Симановић је са својим лавићима одржала угледни час на тему „Површина“.
Ученици одељења IV/4 су били подељени у четири групе. Час је осмишљен као рад на станицима, на којима су се ученици смењивали тако да је свака група прошла сваки центар. Сваки центар је имао различите задатке (примењивали су практична знања из Математике, знања из других предмета, ИКТ технологије…).
Час је био занимљив, креативан и веома успешан.
Ученици, а и учесници су уживали на самом часу!

Видео материјал

 

– Угледни час – Јелена Крстић и Весна Виријевић, одржан 05.12.2019. године –

Ученици одељења IV/2 су са својом учитељицом Јеленом Крстић и наставницом грађанског васпитања Весном Виријевић припремили предавање о „Бонтону“.
Ученици су се поделили у четири групе и извели кратак драмски приказ како би требало да се понаша у ресторану, школи, позоришту и у гостима.
Након тога су одиграли игру како би своје знање о Бонтону проверили.

 

– Угледни час – Бранка Анђелковић, одржан 04.12.2019. године –

Учитељица Бранка Анђелковић је са ученицима одељења IV/3 одржала угледни час на тему „Лоза Немањића – цар Урош и царица Јелена Анжујска“.
На занимљив начин, кроз драмски приказ приказали су живот владара и његове супруге. Након тога, уследио је квиз знања где су ученици показали шта су научили на часовима Природе и друштва о Немањићима.
Час је протекао у пријатној атмосфери, а ученици су се сјајно припремили!

 

– Угледни час – Наташа Красић и Сања Вујко, одржан 04.12.2019. године –

Учитељица Наташа Красић и наставница физичког васпитања Сања Вујко су одржале угледни час на тему „Полигон препрека“.
Ученици одељења IV/1 су се на почетку загрејали, а потом прелазили полигон. Били су активни, забавили су се, трудили да полигон пређу што брже и прецизније.
На угледном часу присуствовале су колеге, педагог и директорка школе.

 

– Угледни час – Сања Вучић, одржан 03.12.2019. године –

У одељењу III/3 одржан је угледни час на тему „Знамените личности мог завичаја – упознајемо прошлост“. Час су посетили наставници, учитељи, педагог и директорка школе.
Час је био динамичан, а ученици су били мотивисани за рад.

– Угледни час – Маја Арбутина, одржан 03.12.2019. године –

У одељењу III/2 одржан је угледни час на тему „Ко глуми, ко не глуми, питање је сад“ (дискриминација). Час су посетили наставници, учитељи, педагог и директорка школе.
Час је протекао у пријатној атмосфери.

– Угледни час – Наташа Симуновић, одржан 21.11.2019. године –

Дана, 21.11.2019. Наташа Симуновић одржала је у дигиталном кабинету угледни час из природе и друштва у одељењу 34. Наставна јединица била је Поглед у прошлост – идемо у музеј. Ученици су радили по групама на рачунарима. Истраживали су сајтове пет различитих музеја, прикупљали слике историских извора, складишти ли их на рачунару, а затим их постављали уз објашњење на заједничкој онлајн платформи – Падлет зидићу, који се налази на следећој адреси: https://padlet.com/natasasimunovic/muzej. Ученици су потом извештавали о музејским експонатима које су пронашли на одређеним сајтовима музеја. Наставница Наташа представила је путем пауер поинт презентације манифестацију Ноћ музеја и упознала ученике са различитим установама клултуре, музејским експонатима и радионицама које музеји и друге установе културе организују у оквиру те манифестације. Наставница Наташа донела је и показала ученицима пергамент на коме се некада писало, а који се данас само служи у посебним приликама (за повеље и слично).
Часу је присуствова директорка, Ирена Иванов Каличанин, педагог, Тамара Ивановић и пет наставница.

– Угледни час – Обележавање 800 година Српске православне цркве, одржан 20.11.2019. године –

Наставници Снежана Бојовић – Вујовић (Историја), Весна Поповић (Музичка култура), Ненад Михаиловић (Ликовна култура) и Србислав Луковић (Верска настава) су са ученицима обележили 800 година Српске православне цркве.
На угледном часу присуствовали су директорка, педагог, ђаци наше школе, колеге као и родитељи.
Сви присутни су били задовољни и инспирисани, како својим учешћем, тако и оним што су видели и чули.

 

Видео материјал

 

– Огледни час посвећен Европском дану језика –

3. октобра одржан је огледни час посвећен Европском дану језика. Тема часа била је Евровизија-“Ђуровизија“. Час су реализовали ученици 6/1, 6/2 и 4/2 са наставницама страних језика и музичке културе.

Ђуровизија 2019. године

Видео број 1.

Видео број 2.

Видео број 3.

Видео број 4.

Видео број 5.

Видео број 6.

Огледни час света око нас „Разноврсност биљака у мојој околини“ у одељењу 2-4, одржан 10.10.2018. године

Огледни час на часовима српског језика и драмске секције – обрада басне „Вук и јагње“ у одељењу 3-2, одржан 6.11.2014. године у сарадњи са родитељима

Угледни час из српског језика на тему „Игре словима и речима“ у одељењу 1-1, одржан 31.1.2014. године 

Огледни час из српског језика и математике на тему „СТИЖУ ПРАЗНИЦИ“ у одељењима 3-1, 3-2 и 3-3, одржан 20.12.2013. године

Огледни час из српског језика на тему „Година српских јубилеја – 2013.“ у одељењима 8-1, 8-2 и 8-3, одржан 18.12.2013. године

Oгледни час из српског језика на тему „Аска и вук“ у одељењима 6-1, 6-2 и 6-3 одржан 13.12.2013. године

Огледни час из ликовне културе на тему „Морско дно“ у одељењу 2-2, одржан 8.10.2013. године 

Oгледни час из енглеског језика на тему Драматизација бајке „Пепељуга“ у одељењу 3-1, одржан 7.6.2013. године

Одржан је огледни час из народне традиције на тему „Стари занати“ у одељењу 3-1, одржан 6.6.2013. године

Oгледни час из историје, српског језика и музичке културе на тему „Свакодневни живот у Београду у првој половини 19. века“, одржан 5.6.2013. године 

Oгледни час на немачком језику у одељењу 7-1 на тему Бајке браће Грим: „Снежана и седам патуљака“, одржан 19.4.2013. године

Учитељица Живанка Стојановић је одржала огледни часу одељењу 4-2, на тему „Заштићена подручја Србије“, одржан 18.3.2013. године

Учитељица Боба Цветиновић је одржала огледни час у одељењу 2-1 на тему „Множење са бројем 9„, одржан 14.2.2013. године