ЗДРАВО РАСТИМО

ПРОЈЕКАТ ЗДРАВО РАСТИМО се реализује у нашој школи од школске 2011/2012. године.

Покренула га је компанија „Нестле“ у сарадњи са Атлетским савезом Србије.

У нашој школи пројекат „ЗдравоРастимо“ се реализује у оквиру Школског развојног планирања.

Циљ пројекта је да креира здраве навике код деце, као и да их мотивише да учествују у спортским активностима обзиром на то да се број гојазне деце из године у годину повећава, јер деца своје слободно време проводе углавном седећи.

Програм едукације и материјале осмислили су стручњаци и нутриционисти у сарадњи са компанијом „Нестле“, а деца уче из брошура, видео материјала и игара које пролазе са својим професорима.

Пројекат „ЗдравоРастимо“ у целости је подржан од стране Министарства омладине и спорта и Министарства просвете и науке Републике Србије.

Реализатори овог пројекта у нашој школи су, Светлана Миленовић, професор српског језика и Сања Вујко, професор физичког васпитања.

Овогодишња предавања била су обогаћена видео пројекцијом што је ученике много више заинтересовало за даљи рад.

Ученици су водили своје дневнике исхране на недељном и викенд нивоу.

Погледали смо и филм о брзој храни и указали ученицима на последице.

Предавање за ученике 7. разреда „Здраво растимо“ одржано 16.10.2011. г.

Дана 16.10.2011. године у 12:30 у оквиру Школског развојног планирања одржано је прво од 5 предавања у библиотеци школе под називом „ЗдравоРастимо“. Ова предавања су намењена ученицима 7. разреда.

Предавање су одржале Драгана Спасојевић, педагог школе, Светлана Миленовић, професор српског језика и Сања Вујко, професор физичког васпитања.

Предвиђена су још 4 предавања до краја 1. полугодишта и 3 креативне радионице.

Пројекат „ЗдравоРастимо“ у целости је подржан од стране Министарства омладине и спорта и Министарства просвете и науке Републике Србије.

Деца су активно учествовала и одлично презентовала школу у медијима јавног информисања: Студио Б, РТС 1 и Коперникус.

НАГРАДА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ЗДРАВО РАСТИМО“ – mountain bike

У оквиру пројекта „ЗдравоРастимо“ ученик 7-1, Лука Маринац добио је бицикл као награду за највећи број поена на тестовима.

У школској 2013/2014. години настављамо са пројектом и до краја децембра биће одржана сва 4 предавања о начелима правилне исхране. Мото овогодишњих предавања је „РАЗНОВРСНОСТ, УМЕРЕНОСТ И РАВНОТЕЖА“.

НЕ ПОСТОЈИ ДОБРА И ЛОША ХРАНА, НЕГО САМО ПРАВИЛНА И НЕПРАВИЛНА ИСХРАНА.

Анкете и радионице биће одржане крајем јануара и почетком фебруара.

Предавачи ове године су Сања Вујко, Сунчица Ракоњац Николов и Ивана Јанков. Радионице и анкете ће водити Светлана Миленовић.